Hur man dricker mezcal

Sådan drikker og nyder du mezcal

Tequila är också mezcal, men traditionen att dricka tequila och mezcal har utvecklats på olika sätt. Traditionen att dricka tequila har utvecklats från hornitos - små "koppar" gjorda av utsidan av en kos horn. Detta ger en hög, smal kopp - som i shotglas. Mezcal-traditionen är naturligtvis mycket äldre och föredrar låga, öppna "koppar".

Bilden här är jicaritos - det vill säga det halverade och torkade skalet av en frukt. Denna tradition har utvecklats till små skålar av keramik eller glas, som är den vanligaste formen. Den låga skålen har fördelen att du kan få hela näsan över och njuta av den härliga mezcalen!

 

Mezcal cocktailopskrifter Här har du en liten samling cocktailrecept med mezcal!

 

 

Mezcal med Sal de Gusano

Sådan drikker du mezcal

Det klassiska sättet att dricka mezcal är med lite apelsin och lite Sal de Gusano til. Apelsinskivorna ger en fantastisk synergi med mezcalen.

Du doppar din apelsinskiva i lite "chilisalt" (sal de gusano) och dricker apelsinjuice mellan varje klunk mezcal.

 

Tequila/mezcal-glas

Det finns tre typer av glas som vanligtvis används för tequila - shotglaset och "provningsglaset".

Tequilaglas

Vi känner alla till shotglaset. Den är låg och har raka sidor. Den används ofta och fungerar bra i festliga sammanhang.

Provningsglaset eller "Riedel tequilaglaset" är ett champagneglas med lång stjälk som används för provningar. För provningar vill du ha ett glas med en mindre öppning och en större "kammare". Detta beror på att tequilaaromen kan njutas bättre om den samlas i glasets lilla öppning - precis som i ett cognacglas.

Romeo Hristov har utvecklat särskilda tequilaglas som kombinerar de bästa egenskaperna hos shots och Riedel-glas. Den är väldigt vacker och riktigt läcker att använda.