Del Maguey Mezcal - Wild Jabali

Wild Jabali må ha en vild natur och ett taggigt yttre, men den mezcal som kommer från den är raka motsatsen. Den är mjuk, inbjudande, charmig och med en rik sötma som till 100 % smälter samman med den goda rökiga aromen. Del Magueys Wild Jabali-mezcal blev utsedd till Årets Mezcal 2021 av "Agavehovet".
I Lager
SKU
156
Mer information:
BrandDel Maguey Mezcal
Typ100% Agave
RegionOaxaca - Santa Maria Albarradas
AgavetypeWild Jabali
DyrkningTraditionel
LagringBlanco
NOMNOM-O41X
DestilleringDobbeltdestilleret
OvntypeJordovn
Indhold70 cl
Alkohol47%
Hjemmesidehttps://delmaguey.com/
1 684,95 SEK.
Del Maguey Mezcal

Wild Jabali är namnet på denna mezcal från företaget Del Maguey. "Del Maguey" betyder "från agave" och "Jabali" är det spanska ordet för vildsvin. Jabali är också smeknamnet på en agavesort vars latinska namn är Agave convallis. Jabali-agven passar väl in på namnet. Den växer i klippor och raviner, är svår att destillera och skörda och dess taggar liknar de krokiga tänderna på ett vildsvin. Den har en mognadsperiod på 10-14 år och i kombination med dess svåra natur gör det den också till en ganska dyr sort att göra mezcal av.

Vild Jabali bakas i en jordugn och mals i en tahona. Jäsningen sker med vildjäst och därefter dubbeldestilleras den i en kopparstillationsanläggning.

Jabali är svår att arbeta med eftersom den har en tendens att expandera kraftigt under jäsningen och att skumma.

Den har en lätt men distinkt doft med toner av färska fikon och äpplen och en sammetslen rökighet. Smaken är fyllig med inslag av mogen melon, kryddor, lätt gräs och citrus. Den passar verkligen bra som ett tillbehör till kaffet eller bara för en stilla klunk på kvällen.

 

Skriv din egen recension
Du recenserar:Del Maguey Mezcal - Wild Jabali

No Related Posts