Sal de Gusano

Sal de Gusano är det autentiska mexikanska tillbehöret till mezcal!

Den äts bäst med en skiva färsk apelsin och ett gott glas mezcal. Det finns en fantastisk synergi mellan mezcal, färsk apelsin och detta läckra chilisalt!

Varje glas innehåller 20 ml. Sal de Gusano

I Lager
SKU
511
Mer information:
BrandSal de Gusano
69,09 SEK.

Få en smak av äkta oaxacansk kultur!

Sal de Gusano är torkade och rostade larver av Gusano-musslan som krossas och blandas med mexikanskt salt och chili. Smaken är mycket mjuk och mörk - nästan chokladig.

Om du gillar mezcal är sal de gusano ett måste. Du skär några skivor av färsk apelsin och doppar dem i lite sal de gusano och äter dem tillsammans med din mezcal. Det finns en fantastisk synergi mellan den rökta mezcalen, chilisaltet och apelsinen.

Många känner till historien om "masken i tequila". Masken i fråga är larven av Gusano-motet, som lever i symbios med agaveväxten. Agaveodlaren betraktar malet som ett skadedjur eftersom det gnager hål i agavebladen, och kanske är det därför som det finns ett inslag av hämnd när larven landar i mezcalflaskan. Man använder inte larver i tequila. Endast i mezcal. Men larven anses också vara en delikatess som samlas in och rostas och torkas.

Sal de Gusano är faktiskt också utsökt som krydda till Chili con Carne, till exempel, och den passar också utmärkt till många italienska rätter.

Varje glas innehåller 20 ml. Sal de Gusano

Skriv din egen recension
Du recenserar:Sal de Gusano

No Related Posts

    Vi hittade andra produkter som du kanske gillar!